недеља, 4. август 2013.

Haljina


     Kako napraviti haljinu?

   


Lagana haljinica za vrele dane


    
  Nabavite pamučni žersej sa što manje likre ili bez nje kako bi haljina bila što prijatnija.  Najpre uzmite materijal u preklopite ga tako da imate četiri sloja.




   Isecite materijal na sledeći način;




  Zatim uzmite jedan deo i od njega napravite prednji deo tako što ćete povećati izrez oko vrata;




Postavite delove licem na lice i spojite otprilike pet santimetara na ramenom delu , spojite bočne ivice ostavljajući dovoljan otvor ispod ruke. Izvrnite haljinu da ne bude na naličju i obucite je :)




 Na ramenima će se napraviti frulice koje će veselo skakutati u ritmu vaših pokreta a bočne ivece na dnu haljine će napraviti izdužene špiceve. Sve u svemu ležerno , lagano , opušteno idealno za vrele dane i vrlo simpatično i neobično.
    Naravno sve ovo možete napraviti i malo drugačije; promenite materijal , napravite dužu ili kraću varijantu, napravite majicu , ukinite frulice sa jedne strani i napravite spušteni rukav ,povećajte ili proširite izrez oko vrata , probajte sa V-izrezom napred ili-i pozadi, ostavite šliceve sa strane,.........
  









  Dok nosite ovakvu haljinu dozvolite da vam sa jedne strane haljina padne sa ramena dobićete novu razigranu formu .

Ukratko ; uživajte i tada će sve na vama izgledati sjajno :)
 Za   Sew Along





2 коментара:

  1. Одговори
    1. Ja nisam posebno obrađivala izrez oko vrata . Pošto imam endlericu samo sam prošila ivicu izreza .
      Naravno izrez se može uraditi i standardno ; pre ušivanja ramenih šavova iskroje se licem na lice opšivci za izrez oko vrata i tako ušiju , zatem se opšivak izvrne na unutrašnju stranu , sada ušijemo ramene šavove , a zatim proštepamo izrez .
      Ja sam se opredelila za jednostavniju varijantu a sem toga moja standardna mašina za šivenje malo brlja kad šijem pamučni rastegljivi materijal pa to onda uglavnom radim endlericom.
      Pozdrav , Marija

      Избриши

Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...