четвртак, 11. април 2013.

Lale


Lala -simbol savršene ljubavi

Svaštara

      Lale su nastale pre više od deset vekova u Persiji i Turskoj, gde su imale značajnu ulogu u umetnosti i kulturi tog vremena.
     Ukoliko želite da probudite leptiriće u nečijem stomaku, poklonite mu lale i posmatrajte kako crveni. Jako popularne kroz istoriju, lale su ležeran izbor cveća koje simbolizuje savršenu ljubav.
   One nisu suviše elegantne, suviše romantične, suviše velike, suviše male, suviše vesele; lale su uvek jednostavno pravi izbor. Lale su kao omiljen par farmerki ili bakini sveže ispečeni kolačići...one predstavljaju komfor na pravi način.

     Generalno značenje lala jeste savršena ljubav. Kao i kod mnogih vrsta cveća, i kod lala svaka boja nosi svoje obeležje
    Crvena lala je najjače povezana sa pravom ljubavlju, dok roza simbolizuje kraljevski život.
    Bele lale izražavaju sposobnost, a nose i poruke oproštaja.  Ovo cveće žute boje je ranije asociralo na nesrećnu ljubav, dok se to vremenom promenilo u simbol srećnih misli i sunčanih dana. Interesantno, šarene lale se poklanjaju kada želite nekome da kažete da ste očarani očima te osobe.
      Sa svim osećanjima i značenjima koje nose lale, nije iznenađujuće što njihova popularnost nastavlja da raste. Kao jedno od najlepših vrsta cveća, buket lala će sigurno biti očaravajući u svojoj lepoti i jednostavnosti.



http://www.artijana.com/prodavnica/merimejs


           Na slikama koje slede  videćete moje lale














































































Нема коментара:

Постави коментар

Komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...